Alegeri la Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Sibiu

Alegeri la Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Sibiu

7 iunie 2018 Știri, Comunicate 0

În ziua de 20 aprilie 2018, s-a desfășurat la Sibiu, la Biblioteca ASTRA, Adunarea Generală a Filialei Sibiu a USR. Ordinea de zi a adunării a cuprins alegerea președintelui USR precum și alegerea președintelui Filialei Sibiu și a Comitetului filialei. Au fost prezenți treizeci și nouă de membri cu drept de vot, care au ales noua conducere a USR și a Filialei Sibiu, prin vot secret, pentru mandatul 2018 – 2023.

            În urma votului membrilor prezenți, au rezultat următoarele rezultate: Ioan Radu Văcărescu a fost reales în funcția de președinte al Filialei Sibiu, cu 35 de voturi, celelalte 4 voturi fiind acordate candidatului Vasile Chira. În urma acestor alegeri, Comitetul Filialei Sibiu este format, pentru următorul mandat, din scriitorii Mircea Braga, Dumitru Chioaru, Vasile Chira, Ion Dur și Ioan Radu Văcărescu (președintele Filialei Sibiu și membru în Consiliul Național al USR). Pentru funcția de membru al Comitetului au mai candidat scriitorii Ioan Barb, Ioan Barbu și Alexandru Uiuiu.

            Voturile pentru alegerea președintelui USR s-au numărat, odată cu voturile din celelalte filiale ale Uniunii, la București, în ziua de 5 mai. În urma numărării acestora, domnul Nicolae Manolescu a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *